*Nettavisen* Nyheter.

Seks drept i selvmordsaksjon

Foto: Illustrasjon (Getty Images)

Seks palestinere ble drept og 20 andre personer såret da palestinske selvmordsbombere forsøkte å angripe israelske soldater på grenseovergangen Erez mellom Israel og Gazastripen lørdag.

06.03.04 18:40

Ingen israelere ble drept i det feilslåtte angrepet der også de to mistenkte selvmordsbomberne ble drept.

Bombene var plassert i to biler som var kamuflert som militære israelske jeeper. De skal blant annet ha vært utstyrt med israelske skilter.

For tidlig
Den ene bomben gikk av tidligere enn planlagt, slik at den rammet en gruppe palestinske politimenn. Ifølge vitner eksploderte bilen som en følge av at israelske soldater skjøt mot den. Også sivile palestinere var blant de drepte, opplyser en politimann som vil være anonym.

Den andre skal ha eksplodert idet jeepen var like ved de israelske stillingene, men ingen andre enn sjåføren ble drept.

Israelske kilder sier at sjåføren ble drept etter at han forlot bilen og begynte å skyte mot soldatene.

Ny taktikk
Det skal være første gang at militante palestinere forsøker å kjøre bilbomber mot israelske stillinger. Anonyme telefoninnringere sier til journalister at angrepet var et samarbeid mellom Hamas, Islamsk hellig krig og Al-Aqsa-martyrenes brigader. De to første er islamistiske grupper, mens Al-Aqsa har utspring i Yasser Arafats Fatah-bevegelse.

I Tulkarem på Vestbredden ble en palestiner skutt og drept av israelske soldater tidligere på dagen. Israelske kilder har opplyst at mannen var bevæpnet med en pistol, mens innbyggere sier at mannen var politimann på vei hjem fra jobb. Han skal ha vært ubevæpnet, men ikledd uniform.

(NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag