RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks mistenkte tatt i dag

Sist oppdatert:
Britisk politi har pågrepet seks terrormistenkte menn. Ifølge Sky News ser det ut til at en av dem kan være en av bombemennene.

Fire av mennene ble pågrepet i Birmingham onsdag morgen.

Mennene er pågrepet for brudd på den britiske antiterror-loven, og ifølge Sky News er de mistenkt for å ha forbindelse med den mislykkede terroraksjonen i London 21. juli. En av de fire som ble arrestert i Birmingham skal være en av de mistenkte bombemennene, ifølge Sky News og BBC.

Britisk politi har foreløpig ikke bekreftet disse opplysningene, skriver Associated Press.

Se web-tv fra Birmingham her (abonnement).

Evakuerte område
De fire mennene i Birmingham ble pågrepet i to separate aksjoner. Under den første aksjonen, der én av de mistenkte ble pågrepet, ble det funnet en mistenkelig pakke. Et område i Hay Mills ble derfor evakuert. Politiet foretar en kontrollert sprengning av denne pakken i løpet av ettermiddagen. Mannen som ble arrestert i denne aksjonen blir nå holdt under streng bevoktning ved Paddington Green Street Station i London, melder Sky News.

De tre andre holdes fremdeles i varetekt i West Midlands-området.

Det ble ikke løsnet skudd i noen av aksjonene, men ifølge Sky News skal det ha blitt brukt et taser-våpen (som gir elektrisk støt) mot en av de mistenkte.

Arrestert på togstasjon
Arrestasjonen ble gjort i samarbeid mellom lokalt politi, betjenter fra London-politiets anti-terrorstyrke og medlemmer av Storbritannias sikkerhetsstyrker, skriver Reuters.

To personer ble også arrestert arrestert ved togstasjonen i Grantham i Lincolnshire med henvisning til anti-terrorlovgivningen, melder Sky News.

De to skal ha vært på vei til stasjonen King's Cross i London da to London-politimenn som hadde gått av jobb fattet mistanke til mennene og slo alarm, melder Sky News. Disse to blir holdt i varetekt lokalt i Lincolnshire.

Gransket leilighet
Sky News melder at fem av onsdagens arrestasjoner trolig kun har mer perifer tilknytning til torsdagens forsøk på terrorangrep. Men en av de arresterte, mannen som holdes under streng bevoktning i London, antas altså å være en av de fire mistenkte vi har sett bilder av de siste dagene.

Fem personer har tidligere i uken blitt anholdt med henvisning til britisk antiterrorlovgivning og sitter i avhør. Mandag gikk politiet til aksjon mot en leilighet nord i London hvor somaliske Yasin Hassan Omar (24) bodde sammen med Mukhtar Said Ibrahim (27). De to er blant de fire som er mistenkt for torsdagens terrorangrep.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere