*Nettavisen* Nyheter.

Seks omkom på Tenerife

Seks personer omkom etter å ha blitt stengt inne i en grotte på den spanske ferieøya Tenerife.

11.02.07 16:02

Redningsmannskapene hadde store problemer med å få ut personene fra grotten som strekker seg tre kilometer innover fjellet, men klarte etter hvert å redde ut 23 personer, melder AP.

De resterende seks er nå bekreftet omkommet, trolig fordi de pustet inn giftige gasser inne i grotten da de ble sittende fast.

Gruppen på nærmere 30 personer, bestod av forskere og andre naturinteresserte som skulle utforske grotten «Piedra de los Cochinos på øya.

- Gruppen på rundt 30, blant dem forskere fra et velrenomert astofysisk institutt, forvant inn i tunnelene som leder til grotten lørdag. Flere har tydeligvis blitt bevisstløse på grunn av gassene, sier redningsleder Jose Migual Ruano til AP.

Turistene har antageligvis kommet seg inn i grotten via en vannsjakt som ble stengt for 40 år siden. Flere skal ha klart å komme seg ut av grotten på egen hånd, men var tydelig redusert på grunn av oksygenmangel.

Ifølge det spanske nyhetsbyrået EFE er deler av grotten under vann. Den spanske avisen El Pais skriver at det finnes vulkanske gasser inne i grotten.

Det er ikke kjent om nordmenn er involvert, men Tenerife er et svært populært feriested for solhungrige nordmenn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.