RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks pågrepet for Lindh-drapet

Til sammen seks menn ble pågrepet etter knivdrapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh, avslører en ny bok.

Fra før er det kjent at en 35 år gammel mann ble pågrepet og mistenkt for drapet, i tillegg til den nå drapsdømte Mijailo Mijailovic. Politiet pågrep ytterligere fire menn etter knivdrapet, avslører drapsetterforsker Leif Jennekvist i en fersk bok, skriver Aftonbladet.

De fire var kjente kriminelle, som hadde enten et signalement som stemte overens med vitnebeskrivelser av gjerningsmannen, eller hadde et rulleblad som gjorde politiet mistenksomme.

Tre av mennene er fra stockholmsområdet, en av dem fra Småland. En av de fire er en 32 år gammel mann som både var kjent for å bære kniv og for vold mot kvinner.

- Noen av dem hadde en brokete fortid og hadde vært i kontakt med politiet før. De hadde en viss forståelse for at de ble innbrakt, forteller Jennekvist.

Også den såkalte OL-bombemannen var i politiets søkelys. Han ble kjent etter at han sto bak en rekke mordbranner og sprengninger i Stockholm, for å sabotere byens muligheter for å få sommer-OL i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere