*Nettavisen* Nyheter.

Seks politikere heter Barack Obama

Politikere bytter navn til Barack Obama i håp om å sanke stemmer.

I Brasil er det mildt sagt Obama-feber. Obama-T-skjorter er å få kjøpt overalt, og TV-programmene og avisspaltene er fylt med snakk om den populære presidentkandidaten.

Brasilianerne er rett og slett overbegeistret over mannen som kan bli USAs første svarte president. En grunn til dette kan være at Brasil er det landet i verden med størst befolkningen som stammer fra Det afrikanske kontinent. Likevel er de svarte brasilianerne dårlig representert i politikken. Nå tar de i bruk nye virkemidler for å vinne fram.

Inntil nylig var presidentkandidat Barack Obama alene om å ha det noe rare navnet.

Seks endret navn
Men grunnet en sær lov kan politikere i Brasil stille med et hvilket som helst navn under valgkampen. Det har ført til at minst seks politikere har endret navnet sitt til Barack Obama, skriver The Guardian.

5. oktober er det lokalvalg i den fattige byen Belford Roxo utenfor Rio de Janeiro, og da kan velgerne krysse av for Barack Obama på stemmeseddelen.

Lokalpolitikeren som er tidligere kjent som Claudio Henrique dos Anjos (39), er én av politikerne som byttet navn til Barack Obama. Han håper at navnet kan bedre vinnersjansene når han stiller som borgermesterkandidat i Belford Roxo.

- De begynte å kalle meg Barack
- For å være helt ærlig så var det en ren tilfeldighet. Jeg hadde vært på TV og hadde på meg en dress, og folk mente jeg lignet på ham. Så de begynte å kalle meg for Barack Obama. Hvis de så meg på gaten, så ropte de: Hei, Barack! Dermed bestemte jeg meg for å registrere det, sier han.

Borgermesterkandidaten har ikke bare stjålet navnet til demokratenes presidentkandidat, men benytter seg mye av retorikken til USAs karismatiske presidentkandidat.

- Jeg sier mye av det samme. Jeg snakker om endring, politisk reform og fornyelse av byen, sier han.

Inviterer Obama til byen
Borgermesterkandidaten har aldri truffet sitt store idol, men sverger at han vil invitere Obama til Belford Roxo hvis han blir valgt til borgermester.

- Det hadde vært fantastisk hvis han kunne kommet å se vår virkelighet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.