RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks reddet fra ruinene

Sist oppdatert:
En fabrikk i Glasgow kollapset etter en eksplosjon tirsdag. Fire er drept, men seks andre er reddet ut i live. Fem personer er savnet.

Ifølge BBC er til sammen seks personer nå trukket levende ut av ruinene. Ved 19-tiden var fortsatt fem personer fanget i den sammenraste bygningen. Redningsmannskaper har fremdeles kontakt med de innesperrede fabrikkarbeiderne. De hører rop om hjelp og graver desperat med hendene for å fjerne veggbiter og murstein.

- Brannvesenet har kontakt med tre-fire personer via telefon eller fordi de hører dem gjennom ruinene, meldte Sky News ved 17-tiden.

Eksplosjonen skjedde ved fabrikken Stockline Plastics . Den fire etasjer høye fabrikkbygningen, som ligger like nordvest for sentrum av den skotske storbyen, kollapset delvis etter eksplosjonen.

Redningsmannskaper er på stedet og behandler skadde. Det kom først meldinger om at hele 60 personer var skadd, 11 av disse alvorlig. De siste meldingene tirsdag kveld lyder imidlertid på 37 skadde, ifølge Sky News. Ifølge BBC jobber det rundt 100 personer på fabrikken.

- Skadde blir behandlet på stedet, men vi vet ikke sikkert omfanget og arten av skadene, sier en talsmann for brannvesenet til Sky News.

En av arbeiderne på fabrikken, Daniel Gilmour, forteller til BBC hvordan han sammen med tre kolleger klarte å krype ut gjennom et hull i veggen etter eksplosjonen.

Boligstrøk
Skadde blir kjørt av ambulanser til tre forskjellige sykehus i nærheten. Fabrikken ligger i et bolig- og forretningsstrøk, og skjedde midt på dagen.

- Jeg hørte en kraftig eksplosjon og løp ut av butikken. Jeg hørte folk skrike og jeg så folk som løp rundt med blod i ansiktet, sier en kvinne som handlet i området til Sky News.

- Det var folk som var begravd i ruinene. De skrek etter hjelp. Det var forferdelig, sier kvinnen.

Gasseksplosjon
Ifølge Sky News er det fortsatt uklart hva som var årsaken til eksplosjonen, men britisk presse spekulerer i om det kan ha vært en gasseksplosjon. Også politiet etterforsker denne muligheten. Ifølge BBC så øyenvitner en gassovn eksplodere inne i fabrikken.

Imidlertid sier gassleverandøren Transco at deres teknikere har sjekket hovedledningen for gasstilførsel, og denne skal være i orden. En talskvinne for selskapet sier at det foreløpig ikke er noe som tyder på en gasslekkasje.

- Det er ingen lukt av gass i området, slik man normalt ville forvente ved en lekkasje, sier talskvinnen til nyhetsbyrået Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere