RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks savnet i kullgruve i USA

Sist oppdatert:
Gruvearbeiderne ble innestengt etter at gruven kollapset. Se video.

Redningsmannskaper søker nå etter seks gruvearbeidere som er savnet etter at kullgruven Genwal brøt sammen mandag morgen lokal tid, melder AP.

Fortvilte pårørende klamrer seg til håpet om at deres kjære har overlevd. 12 timer etter ulykken var det fortsatt ikke opprettet kontakt med arbeiderne.

Redningsmannskaper forsøker natt til tirsdag norsk tid å ta seg inn til rasområdet. Det blir også gjort forsøk på å bore et hull ned til stedet hvor arbeiderne befinner seg, rundt 500 meter under jordoverflaten.

- Det er gode sjanser for at det dreier seg om seks arbeidere som fortsatt er i live, sa Utah-guvernøren Jon Hunstman til Reuter.

- Ingen kontakt
Årsaken til at gruven raste sammen, skal ha vært jordskjelv. Selve gruven skal ha kollapset én time etter skjelvet.

Robert Murray ved gruveselskapet Murray Energy sier de vet hvor arbeiderne befinner seg, men ikke hvordan forholdene er inne i gruvesjakten. Alle de seks gruvearbeiderne skal være samlet på ett område.

- De kan befinne seg i en sjakt som er mer enn 300 meter lang, eller de kan være døde, sier Murray.

Kullgruven ligger i Huntington i Utah om lag 225 kilometer sør for Salt Lake City.

Viktig gruveområde
Walter Arabasz ved Utahs Seismologiske målestasjon, sa mandag at det var en klar forbindelse mellom jordskjelvet og at gruven kollapset. Skjelvet er rapportert som 4.0 på Richters skala.

Natt til tirsdag opplyser seismologene at de er usikre på sammenhengen mellom skjelvet og gruvekollapsen. Analyser av målingene kan ta opptil 48 timer.

Utah er nummer tolv på listen over viktigste kullprodusenter i 2006. Emery County, hvor den kollapsede gruven befinner seg, er statens andre største kullprodusent. Gruven Wilburg var i 1984 rammet av en kraftig brann, hvor 27 personer mistet livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere