RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks skadd i gassdrama

Sist oppdatert:
På en pressekonferanse i Helsingborg ble det for noen minutter siden opplyst at svovelsyre-lekkasjen nå er stanset - og faren er over. Det ble i morgentimene i dag slått full alarm da en tank med 20.000 tonn livsfarlig svovelsyre slo lekk.

Politiet slo full gassalarm i Helsingborg etter at en stor gasstank som inneholdt 20.000 tonn svovelsyre, sprang lekk ved fabrikken Kerima. Det var fare for at svovelsyredamp skulle drive inn over Helsingborg. Helsingborg er Sveriges 9. største by - med 118.000 innbyggere.

Klokken 08 holdt redningstjenesten i Helsingborg en pressekonferanse, og slo fast at lekkasjen er stanset og faren i den svenske byen er over. Giftskyen har løst seg opp og innebærer ikke noe umiddelbar fare, melder Aftonbladet.

Nå er faresonen begrenset til et område på en kilometer rundt fabrikkanlegget utenfor byen.

Kjørt til sykehus
Meldingen om gasslekkasjen kom ti på fem i dag tidlig. Seks fabrikkarbeidere ble kjørt til sykehuset, men de skal ikke være livstruende skadd. Fire arbeider ble meldt savnet etter lekkasjen, men i 06.30-tiden ble de funnet i sikkerhet lengst ute på en pir inne på fabrikkområdet.

Holdt seg innendørs
Innbyggere i Helsingborg-området ble gjennom Sveriges Radio bedt om å holde seg innendørs, lukke vinduer og om mulig stenge av ventilasjonen. Barna fikk ikke lov til å gå til skole eller barnehage.

- Svovelsyre er veldig etsende og er farlig å puste inn, sier redningsbrannmester Lennart Linderos til Expressen.

I 06.30-tiden blåste vinden i nordlig retning i ulykkesområdet, noe som betyr at gassen kunne være på vei mot Öresund.

Full ferjestopp
All trafikk i Helsingborgs havn er stoppet. Det innebærer blant annet at ingen ferjer går mellom Helsingborg og Helsingör. Ferjen som går mellom København og Oslo er også berørt av trafikkstansen. Ôresundbroen er åpen for trafikk, melder havnesjef Leif Schönbeck til nyhetsbyrået TT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere