*Nettavisen* Nyheter.

Seks ukrainske soldater drept i angrep

Seks ukrainske soldater er drept og åtte såret i et angrep fra separatister nær byen Kramatorsk.

13.05.14 17:39

Det opplyser opplyser det ukrainske forsvarsdepartementet.

En militærgruppe ble beskutt da de nærmet seg ei bru. To ble drept da bilen de kjørte ble truffet, og de andre fire i en etterfølgende skuddveksling, opplyser departementet.

Ber Russland fordømme
Da statsminister Arsenij Jatsenjuk besøkte Brussel tirsdag, benyttet han anledningen til å be Russland slutte å støtte separatistene øst i landet.

– Vi oppfordrer Russland til å fordømme dem og overtale disse demonstrantene, eller rettere sagt disse terroristene, til å forlate bygningene de okkuperer, sa Jatsenjuk til pressen i EU-hovedstaden.

Han understreket videre at forsøk på å «forstyrre» presidentvalget senere i mai vil mislykkes. Og han anklaget russerne for å bruke energi som en ny type våpen idet Russland krever ukrainerne for en stor gassgjeld og truer med forsyningskutt uten forhåndsbetaling for nye leveranser.

Jatsenjuk sier ukrainerne nå er klare for en markedsbasert tilnærming til energihandelen.

– Da Russland annekterte Krim, beslagla de ukrainsk eiendom, mener Jatsenjuk og hevder Russland i den prosessen også stjal ukrainsk naturgass.

Lover støtte
EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso lover fortsatt støtte til Ukraina.

– Den såkalte folkeavstemningen er ulovlig. Vi vil ikke anerkjenne resultatene, sier Barroso om helgens avstemning som separatistene sier ga stort flertall for selvstendighet i øst.

– Ukraina kan stole på EU, både nå og i fremtiden, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag