*Nettavisen* Nyheter.

Sekt sultet ettåring til døde

Den 1 år gamle gutten sa ikke «amen» etter maten. Dermed fikk han ikke mat, og døde. Deretter ba sekten om at Gud skulle vekke ham til live igjen.

18.08.08 23:41

Det skjedde altså ikke. Etter én uke i bønn ble ungen lagt i en koffert. Det var i desember 2006. I begynnelsen holdt sekten lukten i sjakk med skyllemiddel og desinfiserende middel. Tidlig i 2007 gjemte sekten kofferten bak et bolighus i Philadelphia. Deretter flyttet de alle sammen til New York. Kofferten med barnet i ble funnet i april i år, etter at politiet fikk et tips.

Nå er fire personer i 1 Mind Ministries er tiltalt for drap. Blant disse er guttens mor, Ria Ramkisson (21), og sektens leder, Antoinette Queen (40), skriver CNN.

I tiltalen fra statsadvokaten i Baltimore i Maryland, USA står det at sekten ventet på et tegn fra Gud i mer enn én uke etter at gutten døde av sult og tørst. Gutten fikk altså ikke mat fordi han ikke sa «amen» etter maten.

Sektleder Antoinette Queen ledet en svært liten gruppe på aldri mer enn 12 mennesker. Gruppen gikk kledt i hvitt og ble kalt prinser og prinsesser av sin sektleder.

Barnets mor, Ria Ramkisson, gikk inn i sekten rett etter at hun fikk sin sønn. Hennes mor forteller at etter å ha vært med i sekten en stund, begynte den unge moren å frykte at hun ville komme til helvete.

- Min datter var religiøs. Hun var opptatt av Bibelen. Oppslukt av den. De (sekten) skulle vise henne den riktige veien, og dermed ble hun fanget av dem, sier Ramkissons mamma, Seeta Khadan-Newton.

En måned før barnebarnets død, skrev hun til myndighetene og fortalte hvordan datteren hadde forsvunnet med sekten. Hun gikk også til retten i et forsøk på å få omsorgen for barnebarnet, men tapte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.