*Nettavisen* Nyheter.

Sekten sparker pastoren

- Pastoren er en djevel, sier flere forsamlingsmedlemmer. Etter utroaffærene har sekten fått nok av pastor Helge Fossmo og sparket ham på et krisemøte torsdag.

14.02.04 13:46

- Nå leder jeg forsamlingen inntil videre, sier pastor Kim Wincent til Aftonbladet.

Til tross for at den 32 år gamle pastoren har vært fengslet i to uker, har han likevel vært sektens leder. Selv om Fossmo er mistenkt for medvirking til drap og drapsforsøk på kona Alexandra Fossmo og naboen som ble beskutt 10. januar i år, har han hele tiden fått støtte av menigheten,.

- De vi elsker sitter uskyldige i fengsel, sa Kim Wincent for to uker siden. Nå har pipa fått en annen lyd.

- Stoler på politiet
Torsdag ettermiddag møtte pastorene i menigheten den løslatte 26-årige nabokvinnen som har hatt en affære med Fossmo. Hun er gift med den skadeskutte 30-åringen. Onsdag ble hun løslatt fra veretektsfengsel.

Under samtalen fortalte kvinnen om utroskapen med pastor Helge Fossmo. Det ble for sterk kost for pastorene. Etter møtet innkalte pastorene til ekstraordinært krisemøte.

- På grunn av løgnene og utroskapsaffæren har pastoren fått sparken, sier Wincent.

- En djevel
Under møtet kom sterke følelser til uttrykk. Flere menighetsmedlemmer kalte Helge Fossmo «en djevel».

Kim Wincent vil ikke avsløre flere detaljer fra krisemøtet, men opplyser om at det blir årsmøte i menigheten i mars. Da blir det bestemt hvem som formelt skal bli den nye lederen i Knutby-sekten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.