Gå til sidens hovedinnhold

Sektleder snakker ut om selvmordspakt

Lederen for den russiske dommedagssekten snakker ut om livet i hulen og selvmordspakten.

En journalist fra den russiske avisen Komsomolskaja Pravda møter en utmagret sektleder på en psykiatrisk klinikk sør i Russland. Han leder en russisk sekt som har søkt tilflukt i en hule i Nikolskoye i Russland.

- En av oss fikk en nattlig åpenbaring om at vi skulle redde oss selv ved å grave oss ned under jorden, sier Pyotr Kuznetsov til avisen, ifølge Aftonbladet.

Gravde om natten
Kuznetsov ble avhørt av politiet tidligere denne måneden. Etter å ha blitt presset av politiet i fire dager, viste han til slutt frem hulen der rundt 30 sektmedlemmer har gått i dekning i påvente av dommedag. Sektmedlemmene har selv gravet hulen.

- Vi gravde i en og halv måned, mest om natten. Gud beskyttet oss og englene hjalp oss, sier Kuznetsov.

Hulen er 50 meter dyp og høy nok til at en voksen person kan stå oppreist. Kuznetsov forteller at det finnes flere avlukker i hulen hvor familiene kan trekke seg tilbake.

- I den ene enden har vi gravet frem en brønn, og i den andre enden et toalett, sier han.

Kollektivt selvmord
Ifølge Kuznetsov skal sektmedlemmene ha tilstrekkelig med mat og vann for å klare seg frem til mai neste år. Men da er det slutt, for da er dommedag like om hjørnet, ifølge den selverklærte profeten.

Sekten har tatt med seg 450 liter bensin inn i hulen. Dette brukes til både matlaging og for å holde varmen. Men dersom myndighetene forsøker å tvinge sektmedlemmene ut av hulen, skal de bruke bensinen til å begå kollektivt selvmord.

- Jeg vil ikke tenke på det, og håper at det ikke går så langt, sier sektlederen.

Det er hovedsakelig voksne mennesker som har søkt tilflukt i hulen, men det er også fire unge jenter blant medlemmene. Det yngste barnet er halvannet år gammelt mens den eldste jenta er 14 år. Kuznetsov påstår at ingen av sektmedlemmene blir holdt i hulen mot deres vilje.

De russiske myndighetene håper at Kuznetsov kan bli med til hulen og forsøke å overtale medlemmene til å komme ut. Men legene vil ifølge avisen ikke gi slipp på Kuznetsov.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot