*Nettavisen* Nyheter.

Selfier på togsporene koster mange mennesker livet

KJÆRESTEPARET Natalie Crim og John DeReggi poserte på togsporene som illustrasjon på ferden videre i livet, som var en skoleoppgave for Natalies tvillingsøster Sarah. Like etter at dette bildet ble tatt, ble John påkjørt og drept av et tog. Foto: (ABCNews.com (skjermdump))

Trenden med å ta bilder av seg selv på togskinner fører til mange tragiske og unødvendige dødsfall.

11.11.15 13:52

NEW YORK (Nettavisen): Sarah Crim (16) studerer fotografi på Clarksburg High School og fikk i oppdrag å ta bilder som kunne illustrere det å komme seg videre i livet.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Hun tok med seg tvillingsøsteren Natalie Crim (16) og Natalies kjæreste John DeReggi (16) til togsporene i Boyds i Maryland en vakker septemberdag i år.

Det ble den siste dagen i John DeReggis liv.

Natalie og John poserte som et forelsket par som lekte seg på togsporene, mens Sarah knipset.

Mens søstrene kikket igjennom bildene til Sarah, fortsatte John å leke seg på togskinnene. Han hørte ikke Amtrak-toget som kom imot ham i 120 kilometer i timen.

- Folk tror alltid at de har tid til å komme seg vekk fra sporene. Det er en feilvurdering du ikke kan ta tilbake, sier Marc Orton ved kommunikasjonsavdelingen til Norfolk Southern Railway til Washington Post.

Mange tror at tog lager mye støy, men faktum er at lyden ofte ikke er merkbar før det er for sent. John DeReggi ble den femte personen i USA i 2015 som mistet livet i forbindelse med fotografering på togspor, ifølge Washington Post.

- Han elsket spenning. Han var ikke skjødesløs, men var glad i eventyr. Jentene sto ved siden av togsporene, mens John balanserte på dem, sier mamma Christine DeReggi til ABC News.

Klikk på bildet for å forstørre.

TO SØSTRE OG DERES BESTEVENN ble drept mens de tok en selfie på togsporene. - Dette er absolutt et unngåelig fenomen og tap av menneskeliv. Jentene mine trengte ikke å dø, sier Jayne Webster, moren til de to søstrene på dette bildet, til USA Today. Foto: (USA Today (Skjermdump))


Det er ikke bare ungdom som poserer på togskinner. Profesjonelle fotografer bruker det ofte som bakgrunn for bilder av avgangsstudenter som er på vei videre i livet. Det er populært hos brudepar. Foreldre bruker det til og med ofte som bakgrunn for bilder av barna sine.

- Dette er en alarmerende og voksende trend, mener Aaron Hunt, som er talsmann for jernbaneselskapet Union Pacific.

Hans selskap har laget informasjonsvideoer for å advare befolkningen mot å ta bilder på togsporene.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=GkEufjcy9UauqWyifyvI_OvTpXYanwSJIY3KDlYQbVQp-TnJ6E_HQvs_rBnCOnKyoyXye_zgyN8Gv0Ve_TXfv_0XL4Py5-1I&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


NBC News hevder at 291 mennesker er blitt skadd og 343 mennesker har mistet livet på grunn av ulovlig ferdsel på jernbanespor i 2015 (Dette tallet inkluderer altså mer enn kun fotografi-ulykker).

Selv IS-terrorister blir drept på grunn av selfier. Det har også vist seg at det er farligere med selfier enn haier, selv om de tallene er noe misvisende med tanke på at mennesker oppsøker selfier i noe større grad enn haier.

Andre negative konsekvenser forbundet med å ta selfies, kan du lese om her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.