RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger døds-DNA på Internett

Hvem som helst kan gå på Internett og kjøpe DNA fra det dødelige kopper-viruset.

En Guardian-journalist klarte uten problemer å bestille en DNA-rekke som kan brukes til å fremstille kopper-virus fra Internett. Prisen var på knappe 500 kroner, og han fikk rekken sendt i vanlig post til en adresse i London.

Journalisten bestilte en kort del av DNA-et. For å bygge opp hele viruset må man bestille alle de ulike DNA-strengene viruset er bygd opp av. Det er det fullt mulig for en terrorist med tilgang på et enkelt laboratorium å klare, skriver avisen Guardian Unlimited.

- Man kan påføre en populasjon en stor skade ved å spre koppevirus. Det er et meget velegnet biologisk våpen, sier avdelingssjef Jan Ivar Botnan i Forsvarets forskningsinstitutt til Aftenposten.

Han peker på at på 90-tallet produserte Sovjetunionen viruset som våpen, og at i løpet av det 20. århundre, ble mellom 300 og 500 millioner mennesker drept av kopper. Viruset ble erklært utryddet i 1979, og lagres i dag bare hos amerikanske og russiske myndigheter, ifølge avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere