RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger finske ungkarer

Sist oppdatert:
Et parti førsteklasses ungkarer legges ut for salg på auksjon. Interesserte damer kan by på karene over internett. Det er imidlertid en hake ved kjøpet.

Interesserte damer kan by på karene over internett.

Budet må imidlertid følges opp med et formelt frieri i full offentlighet på skuddårsdagen 29. februar. Menn som ønsker å komme i betraktning, har ennå noen dager på seg til å kontakte auksjonarius, Lappträsks kommunaldirektør Peter Backman.

Backman forklarer at hensikten med påfunnet er å vise at Lappträsk har plass til nye innbyggere og ønsker dem hjertelig velkommen. Kommunen sliter med fraflytting og folketallet er nå nede i rundt 3.000, meldte det finske nyhetsbyrået FNB tirsdag.

For fire år siden ble det holdt en tilsvarende auksjon, med svært oppmuntrende resultater. Denne såkalte ungkarsbørsen resulterte i fire bryllup, og samtlige fire ektepar er fortsatt bosatt i Lappträsk med sine til sammen åtte barn.

I år 2000 fikk hvert par 4.000 finske mark eller 5.600 kroner pluss gratis boligtomt i bryllupsgave av kommunen, som også spanderte rom og bevertning på bryllupsnatten. I år får parene valget mellom tomt til halv pris eller 1.000 euro (8.600 kroner) i kontanter.

(NTB-FNB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere