RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger fransk arroganse

Franskmenn er kjent for sin likegyldighet ovenfor utlendinger. Nå skal denne egenskapen bli salgsvare.

(SIDE2): Et turistkontor i Paris har allerede innrømmet det veldig mange av oss har vist veldig lenge: Franskmenn er uhøflig.

Likegyldigheten og arrogansen ovenfor utenlandske turister er, ifølge Paris Ile-de-France tourism office, en del av landets sjarme og kan være et markedsføringsknep. De har nå lansert en kampanje på nett kalt «C'est so Paris», på norsk noe sånt som «Det er så Paris».

Besøk kampanjen her.

Slagordet har til hensikt å vise utenlandske turister hvordan de skal sikre seg mot den parisiske innstillingen.

Vil hjelpe britene
Kampanjen er spesielt rettet mot briter, som er franskmenns største inntektskilde innen turisme. Deres forhold til sine naboer på andre siden av Den engelske kanalen er så dårlig at de stadig blir færre.

På nettsidene får britene lære seg hvordan de kan dekode og etterlikne faktene til nedlatende servitører, likegyldige taxisjåfører og gretne frøkner, skriver USA Today. Her oppfordres britene til å «spille» fransk, selv om de ikke kan språket.

Her lærer de blant annet fakter som Bof, La moue og Répétez. Det vil si enten et skuldertrekk for å unngå noen for avtale eller ansvar, surmuling samtidig som det virker som du kjeder deg eller legg hånden til øret som om du vil ha ting gjentatt.

- Mestrer du dette franske kroppsspråket på tur i Paris vil folk ta deg for å være en innfødt med en gang, heter det i guiden.

Deprimerte japanere
Fransk uhøflighet har tidligere vært et tema for japanske turister. Verdens mest romantiske by kan bli et aldri så lite helvete for japanere. Paris-syndromet er blitt et begrep for Asias mest reiselystne og flere oppsøker psykolog når de kommer hjem.

Les mer om japanere i Paris her.

Mer ferie- og reisestoff finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere