RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger mer vin og sprit

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
I fjor kjøpte vi 73,8 millioner liter vin og brennevin på polet.

Økningen fra 2007 er på 2,7 millioner liter vin og brennevin, viser den foreløpige salgsprognosen fra Vinmonopolet. I 2008 kjøpte vi til sammen 73,8 millioner liter vin og brennevin på de statlige utsalgene. Det er en oppgang på 3,9 prosent fra 2007, da Vinmonopolet solgte 71,1 millioner vareliter. Svakvin sto for drøyt 80 prosent av salget.

- Erfaringene fra tidligere år viser at de endelige tallene stemmer godt overens med salgsprognosen som offentliggjøres like over nyttår, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til NTB.

20. januar blir de endelige tallene for Vinmonopolets omsetning i fjor offentliggjort.

Vinmonopolet har gjennom hele høsten 2008 hatt en stabil økning på drøyt 3 prosent sammenlignet med samme periode i 2007. Denne stabiliteten gjelder også for summen av årets julehandel.

Vinmonopolet mener flere faktorer bidrar til økningen i salget, blant annet høy kjøpekraft i befolkningen, flere butikker, stadig økende interesse for mat og vin og mindre kjøp av smuglersprit på grunn av frykt for at den kan inneholde metanol.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere