Selvmords-angrep mot turiststed

Utkledd som fiskere tok medlemmer av de tamilske tigrene seg inn til turiststedet Galle på Sri Lanka.

18.10.06 08:46

Minst tre opprørere skal være drept under det som ser ut som et selvmordsattentat natt til onsdag norsk tid. Det melder Reuters.

Galle, som ligger elleve mil fra hovedstaden Colombo, en viktig havneby og populært reisemål for utenlandske turister. Selvmordsangrepet kommer to dager etter landets værste selvmordsattentat som drepte nærmere 100 personer.

Foto: (Kart: TV 2 Nettavisen)

Båt eksploderte
Ifølge BBC skal medlemmer tilhørende opprørsbevegelsen LTTE, de tamilske tigrene, ha tatt seg inn til havnen med fem båter utkledd som fiskere. Minst en av de tre båtene eksploderte.

Innbyggerne i byen sier at de hørte kraftige eksplosjoner og kraftig skuddvekslinger fra havneområdet. Ifølge BBC skal kampene ha pågått i nærmere en time, noe som indikerer at oppørerne klarte å ta seg i land.

Opptøyer mot tamiler
Det skal ha brutt ut opptøyer i byen etter at antatte selvmordsbombere angrep en militær havnebase i byen, opplyser politiet til nyhetsbyrået Reuters.

Flere kilder melder også om at singalesere i byen har gått til angrep mot tamilske butikker.

- Vi har beordret politiet til å få dette under kontroll, sier en militæroffiser til Reuters.

Det er nå innført portforbud på ubestemt tid i byen. Politiet bruker nå høytalere for å be befolkningen om å holde seg innendørs.

Ifølge en talsmann for forsvarsdepartementet, er det sendt kanonbåter til Galle. Militæret har både vaktposter og ammunisjonsdepot i havnen som også brukes til sivil sjøfart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.