Selvmords-bølge i Australia

Den enorme tørken som herjer i Australia har resultert i at et alarmerende antall bønder begår selvmord.

19.10.06 23:19

Hver fjerde dag er det en australsk bonde som begår selvmord, ifølge australske helsemyndigheter. Befolkingen i Australia er på litt over 19 millioner mennesker. Nå ønsker myndighetene å sende ut kriseteam til bøndene for å gi dem behandling mot angst og depresjon, melder BBC.

Bevilger 1,7 milliarder
Tidligere denne uken opplyste den australske statsministeren, John Howard, at myndighetene ville bevilge 1,7 milliarder norske kroner til landbruksnæringen i landet.

Det er ingen ting som tyder på at Australia vil få nok regn før nyåret, noe som resulterer i at mange bønder må selge gårdene som har vært drevet av familien i flere generasjoner.

Verste i australsk historie
Statsminister Howard sier at tørken, som flere eksperter hevder er den verste i australsk historie, vil påvirke landets stigende nasjonalprodukt.

Den globale prisen på hvete steg til værs forrige uke, etter at Australia varslet om at landets innhøsting ville bli halvert. Det er estimert at Australias avling i 2006 og 2007 ville ende på 11,5 millioner tonn. Året før var avlingen på hele 25 millioner tonn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.