RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvmordsaksjonist drepte tre

Sist oppdatert:
En palestinsk selvmordsaksjonist drepte tre mennesker og skadet 32 da han sprengte seg selv i luften i en aksjon på et utendørsmarked i den israelske byen Tel-Aviv mandag.

En gruppe som kaller se The Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) har tatt på seg ansvar for angrepet. En talsmann for Hamas, som også har stått bak en rekke selvmordsaksjoner, uttaler at han gleder seg over at motstandskampen lever.

Ifølge israelsk politi mistet fire mennesker livet i aksjonen, deriblant selvmordsaksjonisten. Ytterligere 32 skal ha blitt skadd i aksjonen, melder nyhetsbyrået AP.

Eksplosjonen rammet det travle Carmel-markedet i Tel-Aviv i formiddagstimene mandag. Et vitne forteller at han hørte en stor eksplosjon på markedsplassen.

- Jeg trodde det var fyrverkeri, eller en gassbeholder som eksploderte. Men så fikk jeg øye på en butikk som var fullstendig ødelagt. Varene ramlet ned rundt omkring. Folk flyktet. Jeg mistet brillene og hatten min, sier mannen som ifølge nyhetsbyrået AP heter Motti, til den israelske militærradioen.

Medisinsk personell tok hånd om skadde og fortumlede forbipasserende etter eksplosjonen på markedet, som var overstrødd av grønnsaker som var blitt blåst i været av den kraftige eksplosjonen.

Etter selvmordsaksjonen, gjennomsøkte politiet området for å sjekke at det ikke var plassert flere bomber noe sted. Ifølge den israelske tv-stasjonen Channel Two jakter politiet også på en bil hvor en person som var involvert i angrepet befant seg. Bilen skal ha kjørt i retning Vestbredden.

Angrepet kommer samtidig som Israel har sagt at de vil være tilbakeholdne i kampen mot militante palestinske grupperinger, så lenge palestinernes president Yasser Arafat beghandles på sykehus i Paris.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvar for angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere