Selvmordsbombe drepte seks

En bil eksploderte tirsdag morgen i hjertet av Moskva rett ved Kreml og minst seks personer er drept. Norske Amund Myklebust satt like ved da bomben smalt.

09.12.03 17:14

Bomben gikk av like før klokken ni norsk tid. Ifølge russiske medier skal minst fem personer være drept og ytterligere ti være skadet.

Eksplosjonen skjedde like utenfor luksushotellet National Hotel rett ved Den røde plass. Inne i lobbyen satt norske Amund Myklebust.

- Jeg var på et møte inne i lobbyen og det skjedde like utenfor. Vi hørte et forferdelig smell og inngangspartiet ble fylt av røyk. Jeg så personlig to folk bli båret bort, sier Myklebust til TV 2 Nettavisen.

- Nå er det fullt med milits og politi over alt. Gatene er avsperret, sier Myklebust.

To kvinnelige selvmordsbombere
Politiet mener at to kvinnelige selvmordsbombere stod bak angrepet. Reuters-korrespondent så et avkappet hode av en blond kvinner ligge like ved en koffert utenfor hotellet.

Eksplosjonen var så kraftig at en bil ble slynget opp i luften, og vinduer ble knust i bygningene rundt. Døde mennesker og kroppsdeler lå på det snødekte fortauet utenfor fasjonable National Hotel.

Russiske medier melder om at to kvinnelige selvmordsbombere bar på hver sin bag. Etter eksplosjonen fant politiet også fem kilo sprengstoff i en bag, som ikke var detonert.

De to skal ifølge Interfax skal ha spurt folk på gaten om veien til den russiske nasjonalforsamlingen like før det smalt.

Like etter valget
Eksplosjonen kom bare to dager etter det russiske presidentvalget der president Vladimir Putins støtteparti gjorde det svært godt.

- Det var valg på søndag, og alle trakk et lettelsens sukk da det ikke skjedde noe da. Det var en del som var redde for å ta undergrunnsbanen og slike ting da, forteller Amund Myklebust på telefon fra Moskva.

Fredag forrige uke ble Russland rammet av et annet selvmordsangrep da en bombe gikk av på et tog ikke langt unna den tjsetsjenske grensen. 44 mennesker ble drept da.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.