Selvmordsbomber på vei til Dumaen

Kvinnen som sprengte seg selv og drepte fem andre ved Hotel National i Moskva tirsdag, skal ha spurt om veien til nasjonalforsamlingen.

09.12.03 23:58

Politiet har funnet identifikasjonspapirer på en kvinne som de mener var den ene av to mulige selvmordsbombere ved Hotel National i Moskva. Vitner har opplyst at kvinnen spurte om veien til Dumaen, den russiske nasjonalforsamlingen, like før klokka elleve lokal tid tirsdag morgen.

Det styrker teoriene om at terroraksjonen var politisk motivert av tsjetsjenske separatister, melder NRKs korrespondent på stedet.

- Bomben var et anslag mot Russlands demokrati og økonomi, sa president Vladimir Putin tirsdag kveld.

Seks drept
Eksplosjonen skjedde rett ved inngangen til luksushotellet Hotel National i Moskva sentrum, bare 200 meter fra Dumaen. Seks mennesker ble drept og 14 skadet i bombeaksjonen.

Vladimir Putin ble gjenvalgt som president i valget på ny nasjonalforsamling søndag.

Nordmann så eksplosjonen
Den norske forretningsmannen Amund Myklebust var på hotellet da bomben smalt.

- Jeg var i bygningen og hadde et møte i lobbybaren. Vi skjønte med en gang at det var en bombe. Det var et fryktelig smell og bakken ristet, fortalte Amund Myklebust til TV 2 Nettavisen på telefon fra Moskva tidligere tirsdag.

Uhyggelig nær
Bare flaks gjorde at han slapp fra terrorangrepet uskadd.

- Før de fikk sperret av, var jeg utenfor og kikket, og da lå det døde folk på fortauet. De bar sårede inn i lobbyen. Det er ganske rart. For jeg kom til hotellet ti over ti lokal tid, og vi avtalte møtet i går kveld klokka ti. Det er snø og rundt null grader i Moskva og forsinkelser kunne oppstått. Det er jo sånn at du får det nedover ryggen når du er så nærme. Du reflekterer litt om hvor kort det er mellom liv og død, fortalte Myklebust.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.