RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvmordsbomber var millionær

Sist oppdatert:
Sheszad Tanweer jobbet deltid i en fastfood-restaurant inntil han sprengte seg i lufta på Aldgate metrostasjon 7. juli i fjor. Likevel etterlot han seg en formue på nesten 1,4 millioner kroner.

Anti-terrorpolitiet i Scotland Yard etterforsker nå hvor selvmordsbomberen har fått det store pengebeløpet fra, skriver The Independent on Sunday.

Politiet jobber ut fra en teori om at Tanweer ble betalt av en hovedbakmann for å gjennomføre angrepene, men politiet utelukker ikke at pengene kan stamme fra hvitvask av penger eller internasjonale kriminelle nettverk.

52 mennesker ble drept og over 700 såret da Tanweer, Mohammad Sidique Khan, Hasib Hussain og Jermaine Lindsay sprengte seg selv i lufta i T-banevogner og en buss i London 7. juli i fjor.

Det er ikke kjent om det var andre involverte i angrepet, og britisk politi håper pengene kan spores til eventuelle bakmenn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere