Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvmordskandidat forårsaket togkatastrofe

Foto: EPA/SCANPIX
Sist oppdatert:
En mentalt forstyrret mann parkerte bilen sin på toglinja midt i morgenrushet og forårsaket togulykken der minst ti personer har mistet livet.

Kollisjonen skjedde i Glendale i California ved 06-tiden onsdag morgen (15.00 norsk tid), melder Sky News. Et av togene begynte å brenne etter sammenstøtet. Minst ti personer mistet livet og over 100 er skadet fraktet til fem ulike sykehus i Los Angeles. Ytterligere hundre er behandlet på stedet for mindre skader.

Ulykken skjedde da et av togene kollliderte med en bil som var parkert på linja, av en sinnsforvirret mann.

- Ulykken ble forårsaket av en 26 år gammel sinnsforvirret mann som prøvde å ta sitt eget liv, sier politisjefen i Glendale Randy Adams til CNN.

26-åringen gikk ut av bilen før kollisjonen og stod og så på ulykken da den skjedde. Han er arrestert og vil bli tiltalt for drap, opplyser Adams.

- Jeg tror hensikten hans var å ta sitt eget liv, men at han ombestemte seg før toget faktisk traff kjøretøyet, sier Adams.

Kastet omkring
Det ene passasjertoget var på vei fra Union Station i Los Angeles til Burbank, mens det andre var på vei fra Union Station til Moorpark.

Ifølge passasjerer på et av togene kom først et lett støt i toget, før det kom en kraftig kollisjon. Passasjerene ombord ble kastet omkring i kupeene under sammenstøtet. De første meldingene gikk ut på at et godstog også var involvert.

Mareritt
- Jeg hørte en lyd, som ble høyere og høyere, sier en av passasjerene, Diane Brady (56) til nyhetsbyrået AP.

- Med ett veltet toget, alle skrek og jeg holdt meg for livet fast i en påle. Det virket som om jeg holdt meg fast i halvannen uke eller noe deromkring. Det var et komplett mareritt, forteller kvinnen.

Rundt 300 brannfolk har vært involvert i redningsaksjonen etter trippel-togkrasjen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!