*Nettavisen* Nyheter.

Selvmordskandidat risikerer dødsstraff

Foto: EPA/SCANPIX

Selvmordskandidaten som forårsaket togulykken i California onsdag, risikerer nå dødsstraff etter at han er siktet for drap på de som mistet livet i ulykken.

27.01.05 17:07

25 år gamle Juan Manuel Alvarez hadde planlagt å begå selvmord onsdag morgen, men forlot bilen sin på togsporet da han ombestemte seg, ifølge amerikanske myndigheter.

Nå risikerer han dødsstraff etter at han torsdag ble siktet for flere tilfeller av drap, opplyste statsadvokat Steve Cooley i Los Angeles til nyhetsbyrået Associated Press.

Det ene passasjertoget var på vei fra Union Station i Los Angeles til Burbank, mens det andre var på vei fra Union Station til Moorpark.

Alvarez kom seg ut av bilen før de to pendlertogene krasjet i i forstaden nord i Los Angelse. Sydgående tog traff 25-åringens bil, deretter en jernbanevogn, før det smalt inn i det andre passasjertoget.

To kvinner og ni menn omkom i krasjet, og ytterligere et tyvetalls mennesker ble hardt skadd.

- Jeg hørte en lyd, som ble høyere og høyere, sier en av passasjerene, Diane Brady (56) til AP etter ulykken.

- Med ett veltet toget, alle skrek og jeg holdt meg for livet fast i en påle. Det virket som om jeg holdt meg fast i halvannen uke eller noe deromkring. Det var et komplett mareritt, forteller kvinnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.