*Nettavisen* Nyheter.

Selvmordssekt: - Vil bare be i fred

Søndag forsøkte prester å overtale dommedagssekten i Nikolskoye i Russland til å komme ut av den barrikadert hulen.

18.11.07 23:13

Sekten ville ikke høre på argumentene til de russisk-ortodokse prestene og vil vente på dommedag i hulen, melder nyhetsbyrået AP.

Siden 7. november har rundt 30 sektmedlemmer sittet innesperret i en hule i en snødekt bakketopp i Penza-regionen i Russland. Gruppen truer med selvmord hvis politiet forsøker å gripe inn. Blant medlemmene er fire barn. Et av dem er bare 18 måneder gammelt.

Dommedag
I dette tv-innslaget sier sektens leder, den selverklærte profeten Pyotr Kuznetsov, at gruppen bare ønsker å være i fred for å be. Sekten er svært religiøs og mener at dommedag kommer til neste år. I hulen vil de be.

Kuznetsov sier at sekten i utgangspunktet ønsket å lage små huler hvor de kunne bli i noen dager om gangen. Senere ønsket de å lage en større hule for ikke å bli plaget av lokalbefolkningen i landsbyen Nikolskoye der de kommer i fra.

Arrestert
Sektens leder er derimot ikke med dem. Han er tidligere arrestert og sperret inne på psykiatrisk institusjon. Han er også siktet for å være involvert i en voldelig sekt.

En talsperson for de som forsøker å redde sektmedlemmene, sa lørdag at man nå vil forsøke å bringe mat og medisiner ned til sektmedlemmene. De har altså truet med å sprenge seg selv i luften med 400 liter bensin hvis de blir tvunget ut av hulen.

Yevgeny Guseynov, en talsperson for de lokale myndighetene, sier til AP at man nå forsøker å finne en megler som kan snakke sektmedlemmene ut.

197587

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.