RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senatet offentliggjør utskrifter fra Trump-etterforskning


Donald Trump jr. husker ikke om han har diskutert Russland-granskingen med faren, viser en utskrift fra utspørringen i Senatet. Foto: AP / NTB scanpix
Donald Trump jr. husker ikke om han har diskutert Russland-granskingen med faren, viser en utskrift fra utspørringen i Senatet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Justiskomiteen i det amerikanske Senatet har offentliggjort 1.800 sider med avskrift fra alle som har måttet svare på spørsmål i Trump-etterforskningen. 

Blant dem som i fjor høst ble innkalt av Kongressen for å forklare seg om sine russiske kontakter, var president Donald Trumps eldste sønn.

I juli i fjor medga Donald Trump jr. at han i valgkampen hadde et møte med den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja i Trump Tower i New York.

Hun hevdet å sitte på kompromitterende opplysninger om Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, noe hun ifølge Trump jr. likevel ikke gjorde.

Trump jr. sa under utspørringen i Senatets justiskomité at han ikke kunne se at det var galt å møte Veselnitskaja.

Ifølge avskriften nektet han videre å ha diskutert møtet med faren, ei heller hva han skulle fortelle etterforskerne når han ble bedt om å forklare seg.

The New York Times skrev i juli i fjor at Trump jr. før møtet med Veselnitskaja ble informert om at russiske myndigheter ønsket å fremme farens presidentkandidatur.

Noen uker senere skrev Washington Post at Donald Trump instruerte sønnen om hva han skulle si under utspørringen i Senatet, noe som skjedde om bord i Air Force One da presidenten var på vei hjem fra G20-toppmøtet i Tyskland 8. juli.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere