*Nettavisen* Nyheter.

Senatorer hetset Bush

Foto: (AP)

Under George W. Bushs besøk i det australske parlamentet, tok flere av representantene til høylydt motmæle mot den amerikanske presidenten.

George W. Bush landet onsdag kveld i Australia på et 20-timers besøk for å takke den australske regjeringen for dens sterke støtte til krigen mot terror.

Bush karakteriserte den australske statsministeren John Howard som "en mann av stål", som sendte tropper til både Afghanistan og Irak til tross for sterk motstand i hjemlandet. Men ikke alle satte pris på Bushs besøk.

Høylydte protester
Mens han talte varmt om maktbruk i Afghanistan og Irak ble Bush avbrutt av to representanter for partiet De grønne. Bob Brown og Kerry Nettle gjorde det høyt og tydelig klart at Australia ikke var «en sheriff for Asia». Parlamentspresidenten beordret vakter til å fjerne de to, men de nektet og fikk til slutt bli.

Da Bush for andre gang ble avbrutt av Nettle tok han til motmæle med humor.

- Jeg elsker talefrithet, sa Bush muntert.

Etter talen håndhilste Brown på Bush, men antydet at det ikke var det mest velmenende håndtrykket han har gjort.

Demonstrasjoner
Samtidig demonstrerte flere tusen australske krigsmotstandere demonstrerte utenfor parlamentet i Canberra torsdag, mens USAs president takket nasjonalforsamlingen for støtten til Irak-krigen.

Utenfor parlamentet ble presidenten imidlertid møtt av demonstranter som ropte "krigshissere, ut, ut, ut!", og forlangte at Bush skulle forlate Australia. Minst fem demonstranter ble arrestert, opplyser australsk politi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.