Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sender flere fredsstyrker

Foto: Scanpix/EPA/KIM PIPER
Sist oppdatert:
Den Afrikanske Union mer enn dobler antall fredsbevarende styrker i Darfur. Over 7.700 soldater skal nå sikre freden i det krigsherjede landet.

Den forsterkede styrken består av nærmere 5.500 soldater, 1.600 sivile politibetjenter og rundt 700 militære observatører. Det opplyser AU (African Union) talsmann Assane Ba til nyhetsbyrået AP.

Fra før deltar rundt 2.200 personer i fredsstyrken. Det er Kenya, Nigeria og Rwanda som nå lover mer støtte. Styrken skal være på plass i september.

Konflikten i Darfur brøt ut i februar 2003 etter at opprørere tok til våpen mot det de hevder er en arabiskdominert regjering. De anklager regjeringen for å støtte den brente jords taktikk ledet av arabisk milits, kjent under navnet Janjaweed.

En konsekvens av konflikten er sult og sykdommer. Mer enn 180.000 mennesker er ifølge FN døde som følge av konflikten.

- Vi er bekymret over den pågående krisen i Darfur og fordømmer angrepene mot forsvarsløse sivile. De ekstra styrkene vil videreføre et sikrere miljø og hjelpe til med å bygge tillit, samt beskytte sivile, sier AUs freds- og sikkerhetskommisjonær Said Djinnit til journalister etter et møte onsdag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!