RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sender hjem nyresyk asylsøker

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Kan dø om han sendes ut.

Meduar Ademi har en alvorlig nyresykdom, og må ha dialysebehandling tre ganger i uken. I hjemlandet Kosovo er han ikke garantert behandling, og Ademi kan dø dersom han sendes ut av Norge.

TV 2 Sumo: Se innslaget her

Til tross for dette fastholder Utlendingsnemnda (UNE) at mannen skal sendes tilbake til Kosovo, etter fire og et halvt år i Norge.

- To-tre uker
TV 2 Nyhetene omtalte Meduar Ademis sak for første gang for en måned siden.

- Uten behandling kommer han til å dø i løpet av to-tre uker, sa Thor Kristian Støle, overlege ved Nyreseksjonen ved Sørlandet Sykehus, den gang.

Utlendingsnemnda har ikke tatt dette til etterretning og hevder i sitt avslag at Ademi kan få den behandlingen han trenger i Kosovo.

Etterlyser dokumentasjon
Både TV 2 og Ademis advokat John Christian Elden har bedt om dokumentasjon på dette, uten at Utlendingsnemnda har fremlagt slik dokumentasjon

Både Eldens kontor og Sørlandet sykehus har vært i kontakt med fire forskjellige dialysesentre i Kosovo.

Ingen av dem kan garantere Ademi den behandlingen han trenger for å overleve. TV 2 har også vært i kontakt med to slike sentre.

- Dialysen de får her, holder ikke helt mål. Mangelen på maskiner gjør dette vanskelig, sier sjefen for dialysesenteret UCC i Pristina til TV 2.

UNE står fast ved at Ademi kan få den behandlingen han trenger dersom han sendes tilbake, og ville ikke la seg intervjue av TV 2 mandag.

Stortingsrepresentant Rolf Reikvam fra SV reagerer kraftig på saken og ber UNE snu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere