*Nettavisen* Nyheter.

Sender to tonn salami til Irak

Brødrene Brummer har funnet sin egen måte å støtte soldatene i Irak på.

Brødrene Marc og Michael Brummer i New Ark i New Jersey eier en matforretning sammen. Nå har de funnet ut at det beste de kan gjøre for de amerikanske soldatene, er å gi dem mat.

Derfor planlegger de å sende salami til hele den 42. infanteridivisjon i Irak.

Til det trengs rundt 23000 salamipølser. De første 2000 pølsene, rundt to tonn salami, ble pakket tirsdag. Dermed er den første fasen av det brødrene har kalt «Operation Salami Drop», i gang.

- Noe må man gjøre
- Vi vet at det er en skokk av menn og kvinner med hjemlengsel der. Noe må man gjøre. Jeg kan sende salami, sier Marc Brummer til AP.

2500 salamipølser venter i butikken, klare til å bli pakket. I tillegg har brødrene bestilt ytterligere 5000 av de krydrede pølsene.

Glade givere har donert ti dollar per salami. Blant annet ga en 13 år gammel jente 1000 dollar fra pengene hun fikk til sin bar mitzvah.

Perfekt krigsrasjon
Inspirasjonen bak prosjektet var todelt. Brødrenes far (82) kjempet i andre verdenskrig, og har fortalt gleden over å hver måned få en salamipølse tilsendt fra USA.

Den andre inspirasjonskilden var en av Michael Brummers kamerater, som er kaptein i den 42. infanteridivisjon. Brummer hadde sendt kompisen flere salamipølser i posten, til stor misunnelse blant soldatene.

Salami skal være perfekt krigsrasjon, fordi saltingen og røykingen gjør at den holder seg svært lenge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag