RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte 40 brannmenn for å redde «Pencil»

Foto: Patrick Reddy (AP)
Sist oppdatert:
Pencil gikk gjennom isen på et liten tjern i Melbourne, Kentucky, USA.

Selv om vannet ikke var veldig dypt, satte hesten bena fast i gjørma på bunnen av tjernet og kunne ikke komme seg løs.

- Hodet stakk opp
Først da eieren Doug Oldgies kom tilbake til gården sin i Campbell-distriktet ved 12-tiden onsdag, og merket at hesten ikke var kommet tilbake fra beite, ble det oppdaget at Pencil hadde gått gjennom isen.

- Jeg gikk bort dit hesten hadde vært tidligere på dagen, og der så jeg den med bare hodet opp av vannet, sier eieren, Doug Oldgies til local12.com.

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.

1512

Den seks år gamle hesten hadde ingen mulighet til å komme seg opp av det iskalde vannet på egen hånd, og ble liggende i vannet i flere timer.

40 brannmenn
En kranbil og nesten 40 mann fra brannvesenet ble sendt til stedet. De er trent for slike situasjoner, men ikke under så ekstreme forhold.

- Som du kan se er det like ved en bakkeskråning. Det er 25 centimeter snø her, og det var vanskelig å komme til, sier redningslederen til lokalavisen.

Redningsmannskapene brukte blant annet planker, som de la utover isen ved siden av hullet, for å klare å trekke ham opp.

Etter en time hadde brannmennene fått hesten opp av hullet, fire timer etter at Pencil hadde gått gjennom isen.

Dekket av is
Bakbena var dekket av is, og han var sterkt nedkjølt, men ellers i fin form. En veterinær ble tilkalt for å sjekke Pencils tilstand.

- Jeg har hatt hesten fra den var nyfødt, så vi er på en måte kompiser, sier Oldgies, som er svært takknemlig for at hesten overlevde.

Oldgies tror at grunnen til at Pencil gikk gjennom isen kan ha vært at han var på utkikk etter vann. Innretningen som holder hestens vanntrau varmt og isfritt, hadde nemlig gått i stykker, melder news.cincinnati.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere