*Nettavisen* Nyheter.

Sendte baby gjennom røntgen-maskin

Bestemoren (56) plasserte babyen i håndbagasjen, og sendte den gjennom røntgen-maskinen i sikkerhetskontrollen.

20.12.06 18:03

Før hun gikk gjennom sikkerhetskontrollen på Los Angeles internasjonale flyplass, hadde kvinnen lagt barnebarnet sitt, en baby på rundt én måned, i en plastikk-eske som hun hadde i håndbagasjen. I neste øyeblikk sendte hun babyen gjennom røntgen-maskinen.

Sendt til sykehus
Den utrolig hendelsen, som fant sted lørdag morgen, skjedde uten at de flyplass-ansatte rakk å gripe inn, skriver Los Angeles Times.

En ansatt som overvåket røntgen-maskinen oppdaget plutselig konturene av en baby, og dyttet straks kassen med babyen bakover på transportbåndet, ut av røntgen-maskinen.

Den lille babyen ble sendt til Centinela sykehus, hvor legene raskt kunne fastslå at han ikke hadde blitt utsatt for farlig store doser med stråling.

Myndighetene, som nekter å oppgi navnet på den 56 år gamle bestemoren, sier at hun snakket spansk og tilsynelatende ikke forstod engelsk.

Skapte debatt
Kvinnen ønsket ikke å sende babyen til sykehus etter hendelsen, men sikkerhetspersonalet hentet en akuttlege, og insisterte på at gutten skulle undersøkes på sykehus. Deretter gikk bestemoren og barnebarnet ombord på et fly til Mexico City.

Den spesielle hendelsen har reist spørsmålstegn ved om ansatte ved sikkerhetskontroller på flyplasser gjør nok for å unngå slike ulykker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.