RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte likdeler i posten

Sist oppdatert:
De ansatte i budfirmaet fikk sjokk da de åpnet pakken som lakk. Men pakken var lovlig.

Inne i pakken lå to ben og en arm. De tre lemmene var frysepakket, og en amerikansk mann har innrømmet at han er megler for salg av kroppsdeler.

Pakken ble sendt fra Las Vegas til St. Louis, men da de ansatte i budfirmaet FedEx oppdaget at det rant væske fra pakken, måtte de undersøke den. Da de åpnet pakken fant de tre kroppsdeler pent pakket hver for seg og lagt på is.

Budfirmaet alarmerte politiet, og da mottakeren av pakken kom for å hente den, var politiet på plass og tok ham inn til forhør.

- Vi ville vite hvem kroppsdelene tilhørte og hva han skulle gjøre med dem når han fikk dem, sier Daiane Scanga, talskvinne for politiet i Kirkwood, til AP.

Men det ble snart klart at det ikke var begått noe alvorlig lovbrudd. Mannen fortalte at han jobbet som megler for forskere som trengte kroppsdeler til forskning. Politiet fant ut at kroppsdelene var sendt fra et firma i Las Vegas, som har lisens til å handle med kroppsdeler. De hadde også papirer som viste at de to bene og armen var testet for smitte.

- Vi undersøkte alt som gikk å undersøke, ettersom alle sa at dette måtte være ulovlig. Men det er det ikke, sier Scanga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere