RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senket opprørerbåter i Libanon

Sist oppdatert:
Libanesiske soldater har senket to båter med opprørere som forsøkte å flykte fra kampene i en flyktningleir nord i landet.

Flere Fatah al-Islam-medlemmer gikk ned med båtene utenfor kysten av Libanon, ifølge libanesiske hæren.

Arabiske medier melder at et libanesisk krigsskip skjøt og senket to båter med islamister fra Fatah al-Islam som forsøkte å flykte fra flyktningleiren Nahr al-Barad utenfor Tripoli, nord i landet.

Talsmenn ønsker ikke å si hvor mange personer som var om bord i båtene eller om de hentet noen lik opp av vannet.

Den libaniske hæren har bedt Fatah al-Islams medlemmer overgi seg, men Fatah al-Islam avviser dette og sier at de kommer til å kjempe til de dør dersom hæren angriper dem. Gruppen sier at den libaniske hæren fører krig mot dem på vegne av USA.

Kampene i leiren start søndag, og nærmere 80 personer er drept. Etter at en våpenhvile trådte i kraft, har tusenvis av flyktninger forlatt leiren de siste dagene.

I en tale til nasjonen torsdag sa Libanons statsminister Fuad Saniora at regjeringen skal rive opprørerne i leiren opp med roten.

Han undertreket at dette ikke er en konflikt med palestinerne.

Også Libanons forsvarsminister Elias Murr, sa i et intervju på Al Arabiya TV-kanalen onsdag at Fatah al-Islam gruppe som holder til i den palestinske flyktningleiren Nahr al-Bared kan velge mellom å overgi seg eller å bli en militær løsning.

Flere tusene flyktninger har forlatt Nahr al-Bared leiren.

FORSTÅ MER AV DET SOM SKJER: Derfor brenner Libanon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere