RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Separatister lover å løslate OSSE-observatører

Sist oppdatert:
Moskva (NTB-AFP): En av lederne for separatistene øst i Ukraina lover å løslate fire savnede OSSE-observatører som er tatt til fange av hans menn.

Moskva (NTB-AFP): – Vi tok dem til fange. Nå vil vi finne ut hvem de er, hvor de skulle og hvorfor, og så vil vi løslate dem, sier Vjatsjeslav Ponomarjov til nyhetsbyrået Interfax.

Ponomarjov er selvutnevnt ordfører og leder for de prorussiske opprørerne i byen Slavjansk. Han forklarer at de fire observatørene brøt et reiseforbud innført av opprørerne, og at de derfor ble tatt i forvaring.

Observatørene fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) kommer fra Danmark, Sveits, Estland og Tyrkia. De ble meldt savnet i nærheten av en veisperring utenfor byen Donetsk mandag.

Et par dager senere ble en gruppe på elleve observatører, blant dem en nordmann, meldt savnet i samme område. OSSE opplyste imidlertid etter kort tid at organisasjonen hadde gjenopprettet kontakten med denne gruppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere