Separatister nekter å gi seg

HOLDER STAND: De prorussiske separatistene i Øst-Ukraina vil ikke gi seg. Bildet viser en av demonstrantene i et vindu på en okkupert bygning i Luhansk fredag. Bygningen tilhører den ukrainske sikkerhetsstyrken SBU.

HOLDER STAND: De prorussiske separatistene i Øst-Ukraina vil ikke gi seg. Bildet viser en av demonstrantene i et vindu på en okkupert bygning i Luhansk fredag. Bygningen tilhører den ukrainske sikkerhetsstyrken SBU. Foto: Vasily Fedosenko (Reuters)

– Lavrov undertegnet ikke noe på vår vegne, sier separatistleder.

18.04.14 13:15

Donetsk (NTB-AFP-Reuters): De prorussiske demonstrantene øst i Ukraina sier de ikke vil gi seg før regjeringen i Kiev har gått av.

Føler seg ikke bundet av avtale

De føler seg ikke bundet av avtalen som er inngått mellom Ukraina og Russland.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og Ukrainas utenriksminister Andrij Desjtsjytsja undertegnet torsdag en avtale om at de prorussiske gruppene som har tatt kontroll over offentlige kontorer i flere byer øst i Ukraina, skal gi fra seg våpnene og forlate bygningene i bytte mot amnesti.

Avtalen ble inngått etter samtaler i Genève der også USAs utenriksminister John Kerry og EUs utenrikssjef Catherine Ashton deltok.

Men ifølge Denis Pusjilin, den selvutnevnte lederen for de prorussiske separatistene, er det ikke aktuelt å tre til side før den nye regjeringen i Kiev gjør det samme.

- Undertegnet for Russland

– Lavrov undertegnet ikke noe på vår vegne, han undertegnet på vegne av Russland, sier Pusjilin.

Han forteller samtidig at separatistene har begynt å forberede en folkeavstemning om løsrivelse fra Ukraina som etter planen skal holdes 11. mai. En lignende folkeavstemning ble holdt på Krim før halvøya ble annektert av Russland i mars. (©NTB)

Les også:

Lavrov: - Prorussiske grupper i Ukraina må avvæpnes

- Det er ingen russiske soldater i Øst-Ukraina

Tror tredje verdenskrig er i ferd med å bryte ut

Putin: – På randen av borgerkrig

LIVESTUDIO: Få de siste oppdateringene om Ukraina her.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Ukraina

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag