RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Separerte siamesiske tvillinger

Franske leger separerte to franske siamesiske tvillinger som var sammenvokst i ryggraden.

De 15 måneder gamle tvillingene Mohamed og Souleymane ble med hell operert 15. desember. Tilsvarende operasjoner har blitt utført i Storbritannia, Sør-Afrika og Canada, men er den første av sitt slag i Frankrike, skriver AP.

Gode prognoser
- Så snart de våknet opp på operasjonsbordet, beveget tvillingene beina. Prognosene er gode, sier doktor Gabriel Lena, sjef for den nevrokirurgiske barneavdelingen på La Timone hospital.

Tvillingene veide bare 700 gram hver da de ble født - 26 uker for tidlig. De fikk diagnosen før fødselen, og ble holdt på sykehuset til de var gamle nok til å bli operert. Hovedrisikoen ved slike operasjoner er at pasienten kan få lammelser eller infeksjoner som fører til dødelig hjernehi nnebetennelse.

Normal oppvekst
Kriurgene måtte også forsikre seg om at de hadde nok hud til å dekke de to babyenes operasjonssår. Det gjorde de ved å stikke inn oppblåsbare ballonger under huden, fem uker før operasjonen.

Doktorene sier Mohamed og Souleymane skal få en normal oppvekst. Foreldrene deres ønsker å være anonyme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere