*Nettavisen* Nyheter.

Ser 18 x dobbelt

Med 18 tvillingpar på skolen er det ikke alltid like lett å være lærer. Se video

19.09.07 08:32

St. Aloysius og St. Timothy's barneskoler i North Lanarkshire har ni sett med tvillinger hver.

Blant elevene på Aloysius i Chapelhall er: Louise og Erin, Ross og Rachel, Beth og Louise, Paul og Martin, Rebecca og Rachel, Terry og Scott, Lauren og Megan, Sharon og Caitlin, Taylor og Courtney og til slutt trillingene Darren, Andrew og Craig.

For dem som jobber på skolen har læringskurven for å skille dem fra hverandre vært relativt bratt.

- Men etter hvert lærer du å kjenne personligheten deres, og finner ut at noen av tvillingene er mer utadvendte enn andre. De liker å gjøre ulike ting på skolen og i klasserommet. Og på grunn av det kan du normalt skille dem fra hverandre, sier Helen McLachlan fra Aloysius til nyhetsbyrået Associated press.

HTML EMBED

På St. Timothy’s i Coatbridge, 20 minutter ned i veien, hjelper tvillingjentene Eve og Katie sine lærere med å finne ut av hvem som er hvem. De har forskjellige farger på hårstrikkene.

Men det er likevel Daniel og Peter, Hope og Alex, David og Ryan, Jennifer og Victoria, Emily og Scott, Louis og Ellie, Scott og Fiona og Michelle og Chloe som forvirrer lærerstaben.

- Skolene jeg har arbeidet ved tidligere har hatt tvillinger, men aldri i dette omfanget. Kanskje en, kanskje to, og til og med tre sett med tvillinger. Så det å ha ni sett med tvillinger på en skole er virkelig oppsiktsvekkende, sier lærer Anne Allan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.