Seriemordere fikk livstid

To australske menn er idømt livstidsstraffer for å ha drept henholdsvis 11 og sju personer på bestialsk vis.

08.09.03 11:16

En jury i Sør-Australias høyesterett i Adelaide fant 37 år gamle John Justin Bunting skyldig i 11 drap i den såkalte "lik i tønne" -saken, melder BBC.

31 år gamle Robert Joe Wagner ble dømt for medvirkning til sju av drapene. Drapssaken som er blitt rullet opp, blir ansett for å være den verste i australsk historie.

Fant lik i tønner
Drapsduoen ble arrestert i 1999 etter at politiet hadde funnet åtte lik i plastikktønner fylt med syre i et ubrukt bankhvelv i Snowtown, 150 kilometer sør for Adelaide.

Senere ble to lik funnet nedgravd i en hage i en forstad i samme område, og deretter ble ytterlige to lik funnet andre steder.

De fleste ofrene som døde mellom 1995 og 1999, ble torturert før de ble drept.

Grusomme funn
Under rettssaken som startet 16. oktober i fjor, har juryen hørt grusomme vitnemål fra sakens mer enn 200 vitner. Retten fikk høre at de to mennene begikk drapene for å kunne nyte godt av ofrenes velferdsytelser.

Ifølge aktoratet skal de to ha hatt stor glede av å utføre drapene. Ofrene de så seg ut, var med få unntak homofile eller pedofile, og før de døde måtte de gjennomgå en grusom behandling.

Ett av ofrene fikk en tent sigarett stukket inn i øret, og en annen fikk tærne brukket med en rørtang. Et annet offer ble funnet med hode og armer kuttet av.

Bunting var tiltalt for 12 drap og Wagner for åtte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.