RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seriemorderens kvinnebilder

Grim Sleeper
Grim Sleeper (LAPD)
Sist oppdatert:
Los Angeles politiet ber publikum om hjelp til å identifisere kvinnene funnet på bilder hos den antatte seriemorderen Grim Sleeper.

På hjemmesidene til Los Angeles policedepartment (LAPD) er det lagt ut 180 bilder av en rekke forskjellige kvinner. Politiet håper nå at publikum kan hjelpe til å identifisere kvinnene. Arbeidet skjer i forbindelse med etterforskningen av seriemorderen Grim Sleeper.

I juli i år ble Lonnie David Franklin (57) pågrepet og siktet for ti drap og et drapsforsøk. Politiet tror at han er seriemorderen Grim Sleeper som har tatt livet av unge mørke kvinner i Los Angeles siden 1980-tallet. Kvinnene ble funnet drept i bakgater og søppelkasser rundt i byen. Selv om Franklin er siktet for ti drap, tror politiet at han kan stå bak langt flere.

Franklins forsvarer, Louisa Pensanti, sier at flere av bildene er av den drapssiktedes familie. Hun kritiserer politiet for å ha offentliggjort de mange bildene.

- Bildene inkluderer venner og familie av Frankling. Alle er nå ofre for politiets og medias søkelys, skriver hun i en pressemelding.

Detektiv Dennis Kilcoyne i LAPD sier at etterforskerne har fått enormt mange tilbakemeldinger på bildene. Politiet sier at de har gitt Franklin-familien muligheten til å gå gjennom bildene før de ble offentliggjort, men at de ikke har ønsket det.

Ny etterforskning
Drapsetterforskningen på 80-tallet stoppet etter hvert opp. I 2001 ble de gamle sakene fra 80- og 90-tallet hentet fram igjen. Håpet var at ny DNA-teknologi kunne hjelpe etterforskerne der de tidligere hadde mislyktes. Sjokket var stort da man etter hvert fant ut at DNA-materiale av mulige gjerningsmann fra 80- og 90-tallet matchet drap begått i 2002 og 2003. Den kalde saken ble plutselig rykende het.

I forbindelse med etterforskningen kunne noen få kvinner, som hadde overlevd møtet med Grim Sleeper, gi informasjon om hvor han kanskje kunne holde til. Dette ledet politiet til West 81st Street sør i Los Angeles. Politiet overvåket da hus som lå få meter fra der Lonnie David Franklin bodde.

DNA-match
Gjennombruddet fikk politiet imidlertid etter at DNA-materiale fra sønnen til Franklin ble knyttet til flere av drapene. Politiet så at selv om de ikke hadde DNA-match, så måtte mannen være familiært tilknyttet Grim Sleeper som politiet jaktet på.

Hjemme hos Franklin ble det funnet bilder av ukjente kvinner. Politiet frykter at noen av disse kvinnene kan være ukjente ofre til Grim Sleeper. Politisjef Charlie Beck ved LAPD håper nå at publikum vil hjelpe etterforskerne å sette navn på de totalt 180 bildene. Noen av kvinnene er nakne på de originale bildene. Noen ser ut til å være bevisstløse. Politiet tror at det var Franklin selv som tok bildene. Når navnene er på plass vil LAPD også kunne finne ut om noen av disse kvinnene er ukjente ofre.

Du kan lese mer om Franklin på LA Weekly eller Grim Sleeper på Wikipedia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere