RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serverer gourmetmat på romstasjon

Sist oppdatert:
Det er en kjent viten at romfartsmat er tørt og kjedelig, men nå lanseres det en gormetmeny på Den internasjonale romstasjonen. Se menyen her.

Forrige søndag fikk besetningen på Den internasjonale romstasjonen byttet ut sitt vanlige måltid med et gourmetmåltid bestående av blant annet andebryst og sverdfisk, ifølge Det europeiske romfartsbyrået (ESA).

Feire spesielle anledninger
Det er den franske mesterkokken Alain Ducasse som har utarbeidet en ny meny som skal serveres for å feire spesielle anledninger. Det er ESA som har forespurt den anerkjente kokken om å lage et gourmetmåltid som kan nytes på romstasjonen. Gourmetmaten skal serveres under bursdagsfeiringer, på nyttårsaften og ved besetningsbytte, melder BBC.

Håpet er at den gode maten vil hjelpe menn og kvinner til å utføre langsiktige romfartsoppdrag i fremtiden. Spesielt med tanke på en eventuell Mars-ferd som kan ta opp mot 1000 dager. Hensikten er at gourmetmaten skal «sprite opp» den monotone hverdagen.

Fornøyd med resultatet
Astronautene på Den internasjonale romstasjonen, som fikk prøvesmake maten forrige søndag, er svært fornøyd med resultatet.

- Det var absolutt herlig. Det var virkelig en hyggelig gest på en søndags kveld, sier ESA-astronaut Thomas Reiter, som har vært på den internasjonale romstasjonen i fem måneder.

Astronautene får gourmetmaten i hermetiske bokser som kun trengs å varmes opp. Men det er fortsatt én ting som mangler ifølge Reiter.

- Vi tviler ikke på at dette ville smakt mye bedre med litt vin til, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere