RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex-kunst irriterer Østerrike

Sist oppdatert:
Plakater der nakenmodeller simulerer sex mens de har på seg masker som forestiller Storbritannias dronning Elizabeth og presidentene i USA og Frankrike vekker harme.

Kun få dager før Østerrike tar over presidentskapet i EU har det blitt hengt opp en rekke plakater i serien «euroPART» rundt omkring i hovedstaden Wien.

Kunstnere fra alle 25 EU-land har bidratt med 150 bilder. Kun tre av dem har seksuelle overtoner, men disse har til gjengjeld gått en del kommentatorer på nervene.

Et av bildene viser to nakne kvinnelige modeller med masker av ansiktene til USAs president George W. Bush og den britiske dronningen, og en mannlig modell med maske som forestiller president Jacques Chirac i Frankrike. De er posisjonert som om de hadde sex.

Kansler Wolfgang Schüssel har bedt kunstnerne om å trekke plakaten tilbake, melder Reuters.

Tabloidavisen Kronen-Zeitung, som blir lest av halve Østerrikes befolkning, har krevd at «pornoplakatene» skal fjernes fra 400 reklametavler over hele Wien, melder Reuters.

Østerrike tar over presidentskapet i EU 1. nyttårsdag. Plakatene er ment å vises til slutten av januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere