RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Sex-sak stanset av hensyn til dronningen

Dronning Elizabeths jurister grep trolig inn og stanset en rettssak mot et galleri som viste seksuelt utfordrende tegninger av John Lennon. Juristene kan ha fryktet en lignende sak mot dronningen selv.

Gallerieieren Eugene Schuster stilte ut tegningene som forestilte Beatles-gitaristen mens han hadde sex med sin kone Yoko Ono. Schuster ble anmeldt til politiet, og saken kom opp for retten i 1970, men ble avvist av domstolen, viser nylig frigitte dokumenter.

Dommeren avviste saken på grunn av en lovteknisk formalitet med røtter tilbake til det 19. århundre. Den virkelige grunnen var imidlertid at framtredende jurister fryktet søksmål mot andre kunstsamlinger, går det fram av dokumentene som ble offentliggjort tirsdag.

– Hvis påtalemyndigheten bygger sin begjæring om påtale på innholdet i tegningene, kan dette bli den første av mange slike saker. Jeg har hørt at Hennes Majestet Dronningen selv har en del svært erotiske bilder av Fragonard, skrev en kunstner som var koblet inn i saken. Jean Honoré Fragonard (1732–1806) var en fransk kunstner som blant annet er kjent for sine kjærlighetsskildringer.

(NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere