RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex selger ikke

Sist oppdatert:
Sex på forsidene støter bort lesere, ifølge ny undersøkelse.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mot all forventning forekommer sex på forsidene langt sjeldnere enn vi tror.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det svenske journalistforbundets avis, Journalisten.se, har undersøkt hvordan avisenes hovedoppslag har forandret seg de siste 20 årene.

Forbrukersaker
Undersøkelsen konkluderer med at samfunns- og politikknyheter nærmest har blitt utradert fra forsidene. I stedet tjener avisene penger på forbrukersaker.

Det er snakk om forsider som handler om råd, tips og tester, for eksempel av produkter, som tv-apparater, telefonabonnement etc., skriver avisen.

Kun én sexsak
Overraskende er det at undersøkelsen avliver myten om at tabloidavisene utnytter sex som førstesideoppslag. Det samme gjelder voldsrelaterte saker. I løpet av 2007 hadde svenske aviser kun et hovedoppslag som tok opp sex, ifølge Journalisten.se.

- Førstesideoppslag om sex kan støte leserne litt, og det er grunnen til at det er få slike. Folk er veldig interessert i sex, men vil ikke vise det. Når sex på forsidene først kom var det et fenomen som kjentes nytt og artiklene hadde lite karakter av folkeopplysning, men interessen er ikke lenger like stor. Folk går lei visse temaer, for eksempel dokusåper, sier redaksjonssjef i Expressen Viveka Hansson til Journalisten.se.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere