Sex-skandaler kan felle Bush-venner

Sex-skandalene rundt flere republikanere kan gi demokratene flertall i Representantenes hus.

05.10.06 08:20

En meningsmåling fra Zogby for Reuters onsdag viser at demokratene leder i 11 av 15 valgdistrikter en måned før kongressvalget 7. november. Dersom demokratene kaprer 15 plasser, får de flertall i Representantenes hus.

Se TV 2 Nyhetene her

- Dette kan bli ille for republikanerne, sier valgeksperten John Zogby til Reuters.

Trakk seg
Kongressmannen Mark Foley fra Florida trakk seg før helgen etter avsløringen om at han hadde sex-chattet med unggutter. Tirsdag krevde den konservative avisen Washington Times at lederen for republikanerne i Representantenes hus, Dennis Hastert, trekker seg etter skandalen. Hastert visste om Foleys sex-ladede eposter til unggutter i ett år uten å varsle Demokratenes ledere i Representantenes hus.

Se video

Hvem visste hva?
President George W. Bush ga mandag Hastert støtte. John Zogby mener velgerne ikke nødvendigvis er av samme mening.

- Det handler ikke bare om Mark Foley, men også om hva Hastert visste, når han fikk greie på det, og hva ledelsen i Representantenes hus visste, sier han.

Flere andre kongressrepresentanter har også vært involvert i skandaler. Velgerne er også skeptiske til måten Bush-administrasjonen håndterer Irak-krisen på.

Fordel
Vanligvis har sittende kongressrepresentanter en stor fordel i forhold til utfordrerne. Likevel leder bare to sittene republikanere i de 15 valgdistriktene som ble undersøkt.

Målingen er gjort i perioden 25. september til 2. oktober. 500 velgere i hvert av de mest åpne valgdisitrktene er spurt om hva de vil stemme på den 7. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag