*Nettavisen* Nyheter.

Sexovergriper vant 90 millioner

... men nå må Iorworth Hoare (59) dele lottogevinsten med et offer.

01.02.08 09:34

I årene mellom 1973 og 1989 begikk Iorworth Hoare en rekke alvorlige seksualforbrytelser.

Hans siste overgrep var mot en 59 år gammel lærerinne i Yorkshire. Hoare ventet på kvinnen inne i en park, der han voldtok henne og mishandlet henne grovt i 1988. Under rettssaken ble hun tilkjent minimumssatsen på 5000 pund - 54.000 kroner - i statlig erstatning fordi voldtektsmannen ikke hadde et eneste pund.

Hoare ble dømt til 33 års fengsel for seksualforbrytelsene. Så, på permisjon fra fengselet i 2004, vant han 90 millioner kroner i lotto.

Etter tre år i ulike rettsinstanser har den nå 79 år gamle kvinnen vunnet fram med sitt erstatningskrav, skriver The Times. Onsdag ga Storbritannias høyeste appelldomstol ett av hans voldtektsofre rett til å saksøke ham for erstatning, basert på at det er penger å hente. Det åpner for en rekke lignende appellsaker.

Hoare byttet navn og kjøpte en stor eiendom utenfor Newcastle da han ble en fri mann i 2005. Nå jubler naboene over appelldomstolens avgjørelse.

- Det er en vidunderlig nyhet. Nå håper vi at det snarlig dukker opp plakater med «Eiendom til salgs» her, sier naboer til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag