Gå til sidens hovedinnhold

Sexskandale i fengsel

En kvinnelig fengselssjef i Sverige har sagt opp stillingen sin etter at det kom frem at hun hadde en romanse med en innsatt. Hun var ikke alene.

For skandalen slutter ikke der. I tillegg til fengselssjefen skal ytterligere seks andre kvinnelige fengselsbetjenter ha innledet forhold til innsatte.

- De lå med hverandre inne i cellene, forteller en kilde til den svenske avisen Aftonbladet.

Fengselssjefen hadde jobbet ved fengselet i nærmere 20 år og var høyt respektert før den sjokkerende avsløringen kom til overflaten. Ifølge Aftonbladet ble det funnet et brev hos en fange i Skåne hvor han avslørte sitt forhold til kvinnen. Fengselet ble orientert og da kvinnen ble konfrontert med innholdet, la hun kortene på bordet og sa opp.

Men ifølge kilder avisen har snakket med, var hun ikke alene om å innlede forhold til de innsatte. I løpet av ett år skal minst seks andre kvinnelige fangevoktere ha innledet seksuelle forhold til fangene.

- De kommer som unge, pene og naive jenter som studerer. Også treffer de unge, veltrente gutter med tunge gullkjeder og fine klokker. Det er ikke så rart at det skjer saker og ting, da, sier en kilde til Aftonbladet.

Flere av de innsatte blir nå overført til andre avdelinger.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken