RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sharon: - Europa er antisemittisk

(AFP)
Sist oppdatert:
Israels statsminister Ariel Sharon mener europeerne er antisemittiske av natur, og at EU ikke gjør nok for å få bukt med fenomenet.

- Det vi står overfor i Europa er en antisemittisme som alltid har eksistert, og det er i virkeligheten ikke noe nytt fenomen. Vi snakker om kollektiv antisemittisme. Staten Israel er en jødisk stat og holdningen til Israel er deretter, påpekte Sharon på EUs nettside EUpolitix.com.

- Europa kunne ha spilt en sterkere og mer sentral rolle hvis Europa hadde ført en mer balansert politikk i Midtøsten. Israel kan ikke tillate seg å legge sin skjebne i hendene på europeere som er kjent for sin ubalanserte politikk, påpekte Sharon.

Han pekte på at stadig flere muslimer i Europa setter jødiske liv i fare. Det faktum at det bor rundt 17 millioner muslimer i Europa, betyr at de er blitt en politisk faktor, fremholdt han.

Den israelske statsministeren kom med sine kommentarer noen uker etter at en meningsmåling viste at europeerne betrakter Israel som en større fare for verdensfreden enn Iran, Nord-Korea og Afghanistan.

(NTB-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere