Sharon: - Israel må oppgi land

Israels statsminister sa i en tale torsdag at det er helt klart at Israel må oppgi en del av de okkuperte landområdene i framtiden.

27.11.03 12:00

- Det er klart at vi ikke kan bli værende alle steder vi er nå for alltid, sa Sharon til en gruppe israelske redaktører.

- Det er det virkelige målet for dem og oss å oppnå en stabil fredsavtale, som begynner med en våpenhvile, fortsatte Sharon.

Likevel advarer han palestinerne om at de ikke har uendelig med tid, og at arbeidet med den omstridte muren rundt Vestbredden vil fortsette.

- Men vi trapper opp arbeidet med gjerdet, og vi kommer ikke til å stanse det fordi det har avgjørende betydning for landets sikkerhet, sa Sharon, som advarer om at Israel kan komme til å ta ensidige skritt dersom det drøyer med å få i stand en avtale.

- Jeg er ikke for en tilfeldig tidstabell, men tålmodigheten vår har grenser. Jeg kan komme til den konklusjonen at det ikke er noe poeng i å vente på en ny palestinsk regjering og enda en ny en, og jeg kan kommet til å sette i verk ensidige tiltak, sa Sharon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.